بازارها در دو راهی - پایگاه خبری تیترصبح
کدخبر: 189954 دررسانه ها زمان انتشار خبر : پنجشنبه 01 خرداد 1404 - 21:11

بازارها در دو راهی






به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد: در حاشیه اولین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک، بیمه، خصوصی‌سازی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشهد، پنل تخصصی با عنوان «چشم‌انداز بازارها و سبد بهینه دارایی‌ها در سال ۱۴۰۴» در غرفه روزنامه «دنیای اقتصاد» برگزار شد. کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی در این پنل چشم انداز بازارهای دارایی و مالی را بررسی کردند.

در پنل اقتصاددانان که با حضور فرید قدیری، معاون سردبیر روزنامه «دنیای اقتصاد» دکتر علی چشمی اقتصاددان، دکتر سعید اسلامی‌بیدگلی، رئیس هیأت‌مدیره گروه مالی آرمان آتی و جمال‌الدین نیک‌اندیش مدیر عملیات بازار تأمین سرمایه لوتوس پارسیان‌ برگزار شد؛ سناریوهای پیش روی بازارها مورد بررسی قرار گرفت. در سناریوی نخست، شاخص کل بورس می‌تواند تا ۴ میلیون واحد نیز اوج بگیرد و نرخ دلار آزاد مهار می‌شود؛ در مسیر دوم، طلا پناهگاه اصلی سرمایه‌گذاران خواهد بود و بازار مسکن وارد رکود عمیق می‌شود. بر اساس اظهارات تحلیلگران، ثبات بدون اصلاح ساختاری و اعتمادسازی، پایدار نخواهد ماند.

در این نشست، فرید قدیری، معاون سردبیر روزنامه «دنیای اقتصاد» با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۴ نسبت به سال‌های گذشته متفاوت آغاز شد؛ اظهار کرد: سال ۱۴۰۴ را با ریسک‌های سیاسی متفاوتی آغاز کردیم، اما به مرور این ریسک‌ها کاهش یافت، به طوریکه موضوع مذاکرات ایران و آمریکا مجددا مطرح شد. از اینرو باید دید مذاکرات هسته‌ای کشور به چه سمتی می‌رود و چگونه بازارها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

او‌ در ادامه با طرح پرسشی مبنی بر اینکه در صورت تداوم مذاکرات چه سرنوشتی برای بازارها رقم میخورد؛ فضای کنونی بازارها را مبهم ارزیابی کرد.

سعید اسلامی‌بیدگلی در پاسخ به این پرسش گفت: در فروردین‌ماه، فضای بازارها با تنشی بی‌سابقه همراه بود. برای بسیاری از مشاوران سرمایه‌گذاری، امسال مدیریت ریسک اهمیت ویژه‌ای یافته و تمرکز بر حفظ ارزش ذاتی دارایی‌ها به جای بازدهی صرف بوده است. اکنون سطح انتظارات نسبت به تنش‌های سیاسی کاهش یافته، اما بازار سرمایه همچنان منتظر یک خبر مهم است. اما از سویی بازارهایی مانند طلا و ارز، کمتر از اخبار روزمره تأثیر می‌پذیرند.

وی ادامه داد: در سطح جهانی نیز سیاست‌های اقتصادی در حال تغییر هستند. چین به عنوان یکی از قطب‌های بزرگ اقتصادی، بر شرایط بازارها اثرگذار شده و بازارها نیز به‌شدت به تصمیمات ایالات متحده آمریکا واکنش نشان می‌دهند. در چنین شرایطی، نه فقط برای ایران، بلکه برای همه سرمایه‌گذاران در جهان، مدیریت پرتفوی در سال جاری اهمیت مضاعف دارد. ممکن است برخی سرمایه‌گذاران این شرایط را فرصتی برای خروج از بازار سرمایه بدانند، اما بزرگی از فعالان بازار به دنبال بازدهی از مسیر تنوع‌ی به دارایی‌ها هستند.

معاون سردبیر روزنامه «دنیای اقتصاد» در ادامه با بیان اینکه اگر وزارت اقتصاد، وزیر را از دست نمی‌داد، شاید هیجانات بازارها کمتر می‌شد؛ گفت: اکنون این میدان بدون فرمانده باقی مانده است. اگرچه قرار است در روزهای آینده وزیر اقتصاد معرفی شود اما سوال اینجاست؛ وزیر جدید تا چه حد باید به بازار دارایی‌ها توجه کند؟

 علی چشمی، اقتصاددان در پاسخ به این سوال گفت: وزیر اقتصاد در بنیان‌های اقتصاد کلان اثرگذار است، اما باید توجه داشت که مهم‌ترین متغیرها—مانند نرخ ارز و سیاست‌های پولی—در اختیار او نیست. مگر آنکه از منابع نفتی دولت استفاده شود. آنچه در اختیار وزیر است، بودجه، مالیات‌ستانی و سیاست‌های مالی است. اگر دولت بتواند اعتماد عمومی را بازسازی کند، ی از سرمایه‌گذاران از بازارهایی مانند طلا و مسکن خارج شده و وارد صنایعی با بازدهی نقدی مثل پتروشیمی و فلزات اساسی خواهند شد.

وی افزود: اما نباید فراموش کرد از یک وضعیت بی‌ثبات هفت‌ساله نمی‌توان یک‌شبه وارد ثبات شد. حتی اگر توافقی قوی هم حاصل شود باز هم اقتصاد نیاز به زمان برای بازسازی دارد.

معاون سردبیر روزنامه «دنیای اقتصاد»، سپس سوال دیگری مطرح کرد: با توجه به فضای مبهم سیاسی فعلی، چه استراتژی‌ای برای حضور در بازارها مناسب است؟”

جمال‌الدین نیک‌اندیش در پاسخ به این پرسش معتقد است که ریسک‌های سیاسی فروکش کرده‌اند و بازارها در وضعیت تعادلی قرار گرفته‌اند. به گفته وی، قیمت طلا و دلار که پیش‌تر رشد کرده بودند، اصلاح شدند. شاخص بورس در محدوده ۳.۲ میلیون واحد تثبیت شده و صندوق‌های درآمد ثابت با ورود نقدینگی مواجه شده‌اند. در این فضا، سرمایه‌گذاران باید با دید کوتاه‌مدت عمل کنند و برای هر بازار محدوده تعادلی مشخص در نظر بگیرند. اگر بازار از این حد فراتر رفت، سیو سود کنند و به بازارهای امن‌تر بروند تا فرصت جدیدی فراهم شود.

همچنین سعید اسلامی‌بیدگلی در پاسخ به اینکه در شرایط فعلی سبد بهینه برای سرمایه‌گذاران خرد کدام است؛ توضیح داد: ما در اقتصادی زندگی می‌کنیم که سال‌ها با تورم بالا روبه‌رو بوده و این باعث شده نگاه سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت و بی‌اعتماد باشد. توصیه من همیشه این است که تمام دارایی‌ها در بورس قرار نگیرد. ترکیبی از طلا، دارایی‌های وابسته به طلا، سهام، و صندوق‌های درآمد ثابت می‌تواند مفید باشد. نسل جوان‌تر بیشتر به رمزارزها علاقه‌مند شده‌اند. در سال گذشته، حجم معاملات رمزارز در بسیاری از روزها از بورس بیشتر بوده است.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید برای شما جالب باشد